2018. már 29.

Megjelent a Zentai Hírvivő!

írta: Emem1967
Megjelent a Zentai Hírvivő!

Ingyenes újságot adott ki a Magyar Mozgalom Zentán

Tudta Ön, hogy egy, a tavalyi év végén meghozott községi képviselő-testületi döntés következtében súlyos helyzetbe kerülhetnek a zentai civil és sportszervezetek? Vagy, hogy a legutóbbi helyi közösségi választások alkalmával a 29 zentai községi képviselőből 28 tiszteletben tartotta a Korrupcióellenes Ügynökség állásfoglalását, egyetlenegy (Szűgyi Imre, Kevi) viszont nem? És azt, hogy a városi távhőszolgáltatást végző közvállalat folyamatosan veszteségesen működik, miközben a város vezetése folyamatosan nem tudja megoldani a problémát?

hir.jpg

Arról értesült már, hogy a zentai önkormányzatban 2016-ban összesen 16999 túlórát valósítottak meg az ott dolgozók, amiért összesen 6,3 millió dinár túlórapénz lett kifizetve? Miközben Zenta polgármestere néhány évvel ezelőtt még szó szerint azt nyilatkozta a sajtónak, hogy „talán a német tapasztalat miatt tartom hihetetlennek, hogy az önkormányzatban például létezik túlóra, ezt biztosan eltörölném”? És arról, hogy az adóhivatal nyilvántartása szerint Zentán a legnagyobb adótartozása (174.500 eurónak megfelelő dinárösszeg!) annak a cégnek van, melynek tulajdonosa nagyon szoros családi szálakkal kötődik a város alpolgármesteréhez?

Ha nem tudta, ha nem értesült, ne szégyellje, és ne érezze ezért kényelmetlenül magát. Nem feltétlenül az ön hibája és az ön mulasztása. A köztársasági, tartományi és önkormányzati hatalmi szintek által egyaránt ellenőrzött, kiskorúsított, sanyargatott és meg nyomorított sajtóban működő cenzorok gondosan ügyelnek arra, hogy csak a jól fésült, a hatalmat (értsd: VMSZ és Szerb Haladó Párt) pozitív színben feltüntető hírek és információk láthassanak napvilágot. Ezért jó eséllyel a fent említett hírek közül egyikről sem értesülhetett az a tisztelt választópolgár, aki elsősorban a hatalom által ellenőrzött (közszolgálatinak nevezett, illetve csúfolt) médiumokból tájékozódik.

Zenta polgárai azonban ennél jóval többet érdemelnek. Teljes igazságot, valós híreket, a problémákat a maguk valóságában feltáró írásokat.

Ezekkel a gondolatokkal, ezzel a szándékkal és céllal bocsátja most útjára a Magyar Mozgalom zentai szervezete a Zentai Hírvivőt, amelyet reményeink szerint innentől kezdve rendszeresen megjelentetünk, és rendszeresen tájékoztatjuk önöket azokról a történésekről is, amelyet az aktuális helyi hatalom a legszívesebben elhallgatna és a szőnyeg alá söpörne.

Szerbia Alkotmányának 51. szakasza szerint „mindenkinek joga van a valós, teljes és időszerű tájékozódásra a közérdekű kérdésekben, a tömegtájékoztatási eszközöknek pedig tiszteletben kell tartaniuk ezt a jogot”.
Tudta, hogy ez jár Önnek?

Ez a vezércikk „üdvözli” az olvasót a Zentai Hírvivő első oldalán. A lapot a Magyar Mozgalom zentai szervezete alkotta meg, s nyomtatott formában is terjeszti, s ha Ön is ebben a formában szeretné olvasni, küldjön egy e-mailt a zenta@magyarmozgalom.rs címre, vagy írjon egy üzenetet a Magyar Mozgalom Zenta FB-oldalnak (www.facebook.com/mm-zenta).

Jó olvasást kívánunk mindenkinek. És ne feledjék: Önöknek joguk van tudni, hogy az adójukat a város mire költi, mivel a politikusok nem a saját, hanem a nép pénzén valósítják meg az általuk olyan nagyra tartott dolgokat.

zentai_hirvivo_2018_03_-page-001.jpg

zentai_hirvivo_2018_03_-page-002.jpg

zentai_hirvivo_2018_03_-page-003.jpg

zentai_hirvivo_2018_03_-page-004.jpg

Szólj hozzá