2016. okt 07.

Sándor József: Jó napot, miniszter úr!

írta: Emem1967
Sándor József: Jó napot, miniszter úr!

Avagy: egy rendkívüli sürgősséggel összehívott kkt-ülés szubjektív olvasata

 

A napirend:

 

1. Az Elgas közvállalat Alapszabályának módosítása

2. A Szociális Védelmi Központ igazgatójának (Kecskés Dezsőnek) a felmentése

3. A Szociális Védelmi Központ (új) igazgatójának a kinevezése

 

Váratlannak nem mondható lépésre szánta el magát a zentai képviselő-testület elnöke, amikor csütörtök délután rendkívüli ülésre küldött meghívót, amely péntek reggelre szólt. Ennek ellenére sem nevezhető váratlan fordulatnak, hisz a szeptember 29-i ülésen az ellenzék megbuktatott egy politikai leváltásra, és egy politikai kinevezésre „szagló” napirendi pontot, áthúzva ezzel a VMSZ és az SZHP által megköttetett megállapodást, miszerint a Szociális Védelmi Központ igazgatását át kell adni egy haladó kádernek. Ezt a hibát – biztosak voltunk benne –, nem nézhették tétlenül. Ha a hatalom valamit eldönt, akkor azt végre is kell hajtani, még akkor is, ha erkölcsileg és szakmailag sem indokolható.

radijator.jpg

 

De kezdjük az elején! A TE-TO cukorgyár körül kialakult helyzet miatt (és mivel a hideg előbb jött, mint ígérte) és mivel az idő elfogyott (elfagyott?), sürgősségi eljárással kellett meghozni az Elgas új (vagy módosított?) alapszabályát. Ezzel nincs is semmi gond. Meg is szavaztuk. A baj mással van. Az ellenzék ugyanis (MM-VMDK, DP, MPSZ) már három hónappal ezelőtt, egy általa kezdeményezett rendkívüli ülésen elmondta, hogy szerinte mi a teendő. Akkor a hatalmi koalíció elütötte javaslatainkat, és Varga Viktor illetékes „miniszter” azt találta mondani, hogy „Jó reggelt, ellenzék!ˮ - utalva arra, hogy elaludtunk a javaslatainkkal, hisz ők már régen a megoldáson dolgoznak. Ehhez képest három hónappal később – azaz ma, október 7-én! – még mindig a papírmunkálatok folynak, a lakosság már fázik, és csak bízhatunk abban, hogy előbb-utóbb lesz fűtés.

nikola2.jpg

 

Egyébként többen, még a hatalmi párt tagjai közül is felkérték Varga urat, hogy erősítse meg korábbi állításait, miszerint október 15-én Zentán biztosan lesz fűtés, vagy ha esetleg mégsem, akkor viszont azt, hogy mikor lesz? A válasz rövid volt: „Fűtés lesz”. (Mikor???)

 

JÓ NAPOT MINISZTER ÚR! MI MÁR RÉG FELÉBREDTÜNK. ÉS ÖNÖK?

 

Kecskés Dezső felmentését, azaz lemondatását nem támogattuk, hisz munkáját kitűnően végezte, a megbízatása felénél tartott, és nem utolsósorban, mert ebben az ügyben már döntés született egy héttel ezelőtt.

nikola1.jpg

De, mint ez mostanában Zentán szokás, a haladók nagykikindai körzetvezetője jelenlétében (biztos, ami biztos, meg hát, valakinek tartania kell a fegyelmet), a hatalom most nem hibázott, elvégezte a férfimunkát... Erkölcs? Szakmaiság? Jogszerűség?... Kit érdekel?

 

Az új igazgatónő kinevezését sem tudtuk támogatni (MM-VMDK), hisz itt is létezik egy hiteles döntés, és mert a magyar többségű város szociális gondozottjainak többsége is magyar, az új jelöltről pedig nem tudni, érti-e, beszéli-e a magyar nyelvet. Egyébként önéletrajza szakmailag kifogástalan, és csak remélni merjük, hogy helyt tud állni.

 

DE! Akiknek a politikai megállapodást be kell tartaniuk, azok még a magyar érdekvédelmet is, az alapszabály által kötelezővé tett magyar nyelvhasználat szükségességét is, nem utolsósorban pedig az egy hete érvényes kkt-döntést is felülírták.

 

 

dezso.jpg

 

Számunkra nem marad más, megköszönjük Kecskés Dezsőnek az eddigi munkát, remélve, hogy nem veszíti munkakedvét,... Mi folytatjuk.

(2016. október 7.)

Szólj hozzá