2016. ápr 17.

Programunkkal az emberibb jövőért (II.)

írta: emem2
Programunkkal az emberibb jövőért (II.)

Lehetőséget a fiataloknak

Ma a legnagyobb problémát a munkanélküliség jelenti. Különösen nagy gond, hogy a fiatalok nincs lehetőségük munkába állni. Nem mernek családot alapítani. Mind kevesebb kisgyerek szaladgál körülöttünk.

Az elsődleges tehát, hogy kereseti lehetőséget biztosítsunk a fiataloknak. Sajnos a vezető párt által létrejött gazdasági viszonyokon nem változtathatunk. De, "Segíts magadon, az Isten is megsegít", mondják az öregek.

Hogy ne éhbérért kelljen dolgozni a "multiknál", a vállalkozás az egyik legjobb lehetőség. Most sokan hitetlenkedve legszívesebben abba hagynák az olvasást. Igen, igazuk van. Egyedül nekimenni az ismeretlen harcnak, reménytelen a mai gazdasági viszonyok között. Azonban a mi elvünk AZ ÖSSZEFOGÁS ÉS EGYMÁS SEGÍTÉSE.

Sok helyen lehet, az úgynevezett „Startup" programok keretein belül, támogatást nyerni. Azok az emberek, akik csak ezzel akarják letudni a segítséget, vagy elfelejtették, hogy az induláskor ők is a problémák tömkelegével néztek szembe, vagy soha nem vállalkoztak. Nem elég elindítani a fiatal vállalkozót az úton, nem szabad elengedni a kezét!

A kezdő vállalkozónak (és nem csak a kezdőnek) nem csak pénzre van szüksége, hanem munkára, piacra, tanácsokra a piac meghódításában, megfelelő képzettségre. Ebben gondolkodunk mi másként. A kezdő vállalkozók támogatásához egy támogatási (úgynevezett coach  rendszert) építünk ki. Így az indulás folyamán nem maradnak egyedül.

Ennek a rendszernek a lényege, hogy egy tanácsadóval heti szinten tud beszélni négyszemközt a vállalkozó, a saját problémájáról, terveiről és kérdéseiről. DE NEM A TANÁCSADÓ MONDJA MEG A TUTIT! Segít a kérdés elemzésében, mutat technikákat a hasonló problémák megoldására. Mindaddig, amíg  meg nem találják a neki legjobb megoldást. Segít a pénzforrások megtalálásában, a pénzügyi tervezésben.

Ez a tanácsadási rendszer mellet elengedhetetlen, hogy a vállalkozások  megtalálják a helyüket a piacon. Ennek a legjobb módszere, ha ezt összefogva és nem egy-egy kis darabjaként a gazdaságnak teszik. Ennek a lehetőségét kell kell biztosítani.

mondottam_ember.png

Ne a „mindenáron külföldre költözés” legyen a célunk. Itt születtünk, itt éltek a szüleink és őseink. Kapaszkodjunk össze és mutassuk meg, hogy méltók vagyunk őseinkhez és mi is megvívjuk a saját harcunkat. És ahogyan ők sem hagyták itt őseik földjét, akár mennyire is nehéz körülmények között éltek is, MI SEM ADJUK FEL!

Mi ehhez biztosítjuk a szakmai segítséget. A FIATALOKTÓL CSAK AZT KÉRJÜK, HOGY NE ADJÁK FEL! HARCOLJANAK! MI OTT LESZÜNK MELLETTÜK!

 

Szólj hozzá

segítség fiatalok vállalkozás Programunk