2016. ápr 15.

Programunkkal az emberibb jövőért

írta: emem2
Programunkkal az emberibb jövőért

Pártkönyv helyett szakértelem!

Ne szavazz a Magyar Mozgalomra, mert ők majd mindenkit ki fognak rúgni az állami intézményekből – ilyen mondatokkal ijesztgetik az emberek egymást a városházán, az iskolákban, az óvodákban, a kommunális vállalatban...

De most komolyan: ha a Magyar Mozgalom képviselői bekerülnek a zentai képviselő testületbe, akkor mindenkit leváltanak majd és a nem mozgalmasok az utcára kerülnek?

Még mielőtt boncolgatnánk a témát, véssük betonba a legfontosabbat: a Magyar Mozgalom nem azért jött létre, hogy az embereket kirúgja, hanem pont az ellenkezője miatt, hogy igyekezzen munkát találni mindenkinek, s ne nőjön a különbség, ne nyíljon tovább a képzeletbeli olló, amely a gazdagok és a szegények havi bevétele közötti különbséget mutatja.

A Magyar Mozgalom zentai szervezetének választási programjában van egy olyan fejezet cím, amely a  PÁRTALAPÚ FOGLALKOZTATÁS ÉS ANNAK FELSZÁMOLÁSA címet viseli.

A Magyar Mozgalom tagjai nem akarják senkinek sem a munkáját elvenni. Szervezetünk célja nem az, hogy tetőtől talpig felforgassuk a zentai közintézményeket, s hogy mindenkit leváltsunk.

 

A VMSZ és a haladók már megkötött megállapodásában a zentai város vezetése is szerepel. Ha ez a két párt Zentán elegendő szavazatot kap, hogy többsége legyen a zentai városi képviselő testületben, akkor a helyi VMSZ-nek a magyarság szempontjából fontos pozíciókat kell majd átengednie a haladó „barátaiknak”. Mondjuk egy alpolgármesteri posztot. Vagy egy polgármester-tanácsadói helyet. Vagy éppen a közigazgatási vagy a kulturális tanácsosi munkahelyet. Vagy a zentai iskolák igazgatói posztját…

Városunkban vannak remek kulturális, oktatási és gazdasági szakemberek, akik nem a Magyar Mozgalomnak a tagjai, s jelenleg is fontos pozíciókat töltenek be. Ezeket a munkahelyeket szakértelmükkel, emberséges viselkedésükkel, folyamatos szakmai továbbképzéseiknek köszönhetően őrizték meg. A Magyar Mozgalom célja, hogy ők továbbra is azon a helyen legyenek, ahová valóak, függetlenül, hogy más szervezetnek vagy pártnak a tagjai. És ugyanez a helyzet a hivatalnokokkal, a tanárokkal, az óvónőkkel és még sorolhatnánk. A Magyar Mozgalom nem kirúgni akar embereket, hanem azt szeretné elérni, hogy a munkahelyek betöltésénél ne a pártkönyv legyen a legfontosabb (és, sajnos, ma már az egyetlen) követelmény, ami alapján eldől, hogy egy-egy ember alkalmas-e egy iskola, egy óvoda, egy sportcsarnok, egy közintézmény vezetésére. Azt akarjuk, hogy az egyetlen követelmény a munkahely betöltésénél a szakértelem legyen. Ne legyenek előre kiosztva az igazgatói munkahelyek, ne szóljanak oda egyes embereknek, hogy „hé, ne add be a pályázatodat, mert mi már döntöttünk”. Azok, akik így osztogatják a munkahelyeket, a vezetői pozíciókat, mérhetetlen károkat okoznak a községben élőknek. És nem egy-két napon át, hanem négy éven át, vagy ameddig hagyják azokat a párt által kinevezett, a szakértelem hiányát pártkönyvecskével pótoló igazgatókat tevékenykedni.

partkonyv.png

A szakértelem hiánya, kirekesztése a társadalmi életből ahhoz fog vezetni, hogy a következő generációknak nem lesz kitől tanulniuk, nem lesz, aki szakavatottan és lelkiismeretesen gyógyítson minket, az intézmények el fognak veszni a modernizációs folyamatokban. A pártkönyvecske nem diploma, és önmagában nem jogosít fel senkit arra, hogy dolgozzon egy adott intézményben, vagy vezesse azt.

Ígérjük, hogy ahol befolyásunk lesz a foglalkoztatásra, következetesen szakítunk ezzel a gyakorlattal. Érvényt szerzünk annak az elvnek, hogy a szakmai felkészültség, a törvénytisztelet és a munkához való viszony kell, hogy az elsődleges kiválasztási szempont legyen a munkába álláskor és előmenetelkor. Ezzel fokozatosan visszaszerezhetjük a munka és a szakmaiság becsületét, az emberek hitét abban, hogy érdemes tanulni és szorgalmasan, jól dolgozni.   

Szólj hozzá

jövő program párt szakmaiság Programunk pártkönyvecske